Klättra med hjälp av LinkedIn - LinkedKurs

Klättra med hjälp av LinkedIn

Om det är någon plattform där du kan hitta kontakter som passar in i dina affärsplaner och mål, så är det på LinkedIn.

  • Letar du nytt jobb?
  • Letar du efter en samarbetspartner?
  • Eller är du kanske på jakt efter din nästa toppsäljare?

 

Oavsett vad du letar efter, kan vi garantera att du finner det på LinkedIn.

Det betyder dock inte att du kan skapa dig en profil och sedan tro att du får allt serverat på ett silverfat.

Du måste själv lägga lite tid och energi på att faktiskt synas och höras på plattformen. Det är ditt jobb att se till att de där möjligheterna hittar dig.

Du kan göra det via intressant innehåll, genom att engagera dig i andra människors inlägg och att skapa nya kontakter. Relevanta kontakter, först och främst.

Om du är beredd att göra det, är möjligheterna på LinkedIn nästan oändliga!

Vi har samlat några användbara tips till dig. Förhoppningsvis kan dessa bidra med lite inspiration och vägledning.

 

  • Lägg lite tid på din profil

För att andra ska lägga märke till dig är det en bra idé att lägga lite extra krut på sin profilsida.

Fundera över hur du själv skulle uppfatta en sida med allt för lite information och en bild av en katt som profilfoto. Det skriker inte direkt ”professionell”. Så lägg lite tid på din profil för att ge ett så gott intryck som möjligt.

 

  • Skapa relationer

LinkedIn är inte som andra plattformar där det passar bäst att endast lägga till kontakter du redan känner. Det är en av de underbara sakerna med just LinkedIn. Du kan skapa och bygga relationer med människor inom just den yrkeskategorin du behöver, trots att du aldrig träffat dem förr.

 

  • Var personlig vid kontakt

Om du hittar någon som du gärna vill dela nätverk med rekommenderar vi att du är personlig när du tar kontakt. Se till att göra den lite mer personlig genom att även skicka ett meddelande till personen tillsammans med din kontaktförfrågan.

 

  • Engagera dig

Om du vill att andra människor ska engagera sig i dina inlägg, måste du också engagera dig i deras.

Se till att kommentera inlägg och innehåll du anser vara intressant. Du kan också dela andras inlägg så att de får bättre spridning. På det viset hjälper du någon annan att få synlighet och personen som skrivit inlägget lägger extra märke till dig.

 

  • Dela innehåll

Lägg ut innehåll minst en gång i veckan. Våra dokumentationer visar att människor som delar sina inlägg 1-2 gånger i veckan får väldigt goda resultat. Se dock till att dina inlägg ger läsarna värde.

 

Känner du att du skulle vilja lära dig mer om hur LinkedIn fungerar och hur du verkligen kan få ut mest möjligt av din profil, kolla gärna in LinkedKurs.

Vi hjälper människor att skapa intressanta profiler, bygga ett relevant nätverk och lär ut strategier du kan använda för att verkligen maxa din kapacitet på LinekdIn.

 

Är du redo att satsa lite extra på din karriär? Är du redo att kasta dig ut och verkligen ta vara på alla jobbrelaterade möjligheter där ute?

Vi tror att du är det!

Häng gärna med på vårt gratis webinar. Du hittar det här:

www.linkedkurs.se/linkedin-webinarie