Den ultimata introduktionen till hur du kan skapa resultat med LinkedIn - LinkedKurs

Den ultimata introduktionen till hur du kan skapa resultat med LinkedIn

 

Branscher ändras snabbare än någonsin i dagens digitala samhälle, sedan 1955 så har 90% av de största fortune 500 företagen försvunnit!

Detta är skrämmande och är bara början på vad som kommer komma nu de nästa åren, vi kommer se branscher bli helt upp och nervända på grund av aktörer som gör saker billigare, snabbare och med ett större kundfokus än konkurrenterna eller så kommer många arbetsuppgifter automatiseras.

Och vad betyder detta för oss professionella?

Jo vi måste förbereda oss och vara strategiska nu och agera så att vi har en säkerhet vi kan stå på när vi stiger in i dessa ändringarna, så att du vet om du skulle förlora ditt jobb eller om din arbetssituation skulle ändras så har du ett verktyg som gör att du med några få knapp tryck kan få en ny och bättre jobbmöjlighet.

Eller du kanske vill börja jobba som konsult eller gör det redan och vill ha en säker plattform för att nå ut till nya kvalitativa kunder.

En stor möjlighet för oss som vill förbereda oss och vara strategiska är LinkedIn, detta är en lite otraditionell sociala media plattform som ger tillgång till ett väldigt värdefullt digitalt nätverk som består mestadels av personer som är i sin ”prime” på karriär stegen.

Så detta är en guldgruva vi måste lära oss att utnyttja för att skapa ett digitalt nätverk som gör att vad som än händer i våran bransch gör att vi alltid kan falla tillbaka på detta och få tillgång till nya professionella möjligheter…

Men hur gör vi detta?

Många använder LinkedIn men det är en väldigt liten del av användarna som faktiskt vet hur vi effektivt ska använda plattformen för att nå våra professionella mål.

I denna artikeln så ska vi gå igenom det du behöver veta om LinkedIn för att börja din resa emot att förbereda dig och skapa den säkerheten som du alltid kommer kunna falla tillbaka på vad som än händer i din professionella karriär…

 

Statistik om LinkedIn

Innan vi går in på exakt vad du behöver ha på plats för att lyckas med LinkedIn så tänkte jag att vi börjar med lite statistik, vad säger egentligen statistiken om LinkedIn?

Först och främsta så har vi i Sverige väldigt stor växt – LinkedIn växer med 900 nya profiler per dag i Sverige, på 10-20 dagar så har vi alltså fyllt upp hela globen med nya potentiella partners, affärsmöjligheter eller intressanta personer!

De flesta av användarna är mellan 30-65 år gamla vilket betyder att LinkedIn användarna oftast är personer som är i sitt ”prime” på karriärstegen.

Större delen av användarna har högre utbildning och en inkomst på över 600 000 i året så om vi vill nå ut till det högutbildade och betalningsvilliga segmentet så är LinkedIn rätt ställe att vara på…

Medelantalet med kontakter på LinkedIn per användare är 300 alltså när vi lägger till en ny person i vårat nätverk på LinkedIn så når vi ut till 300 nya möjligheter (vi kommer in på mer om hur detta fungerar längre ner i denna artikeln).

statistik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Statistik på antalet användare:

  • 480 miljoner användare globalt
  • Sverige: 2,9 miljoner användare
  • Danmark 2,2 miljoner användare
  • Norge 1,7 miljoner användare

Detta betyder att mer än varannan yrkesverksam i Skandinavien använder LinkedIn så när vi är ute och bygger nätverk eller träffar professionella så är chansen stor att vi hittar dom på LinkedIn med så tänk på att lägga till personer du träffar på LinkedIn också – detta är ett sidotips du kan ta med dig.

Endast 20% av användarna är jobbsökare så de som tror att LinkedIn bara är en jobbsökar-plattform missar 80% av möjligheterna, en väldigt liten del av LinkedIn’s användare är jobbsökare och tyngden är på personer som har en bra karriär och detta betyder att de kan hjälpa dig att ta din professionella karriär till nästa nivå… ?

80% av användarna önskar att ta kontakt med andra företag och personer professionellt, större delen användarna på LinkedIn är högkvalitativa personer och större delen av dom önskar faktiskt att vi ska ta kontakt och bygga nätverk med dom, detta betyder att vi som inte utnyttjar detta missar en stor möjlighet…

Nog om statistik, nu ska vi gå in på vad du behöver ha på plats för att faktiskt kunna ta del av denna möjligheten och utnyttja LinkedIn på bästa sätt.

 

Personligt nätverk

bygg-ditt-natverk

 

 

 

 

 

 

 

Det som är nyckeln till LinkedIn och hur vi ska använda det är att tänka personligt nätverk, det är här du har den största möjligheten.

När vi tänker personligt nätverk så måste vi se på LinkedIn som ett verktyg för att på skala kunna utveckla detta, så LinkedIn är ett nätverksverktyg.

För att vi effektivt ska kunna utveckla och bygga vårat nätverk så måste vi se varje interaktion på LinkedIn som att vi faktiskt möter personen i verkligheten.

När du möter någon i verkligheten anpassar du dig då till den personen eller har du ett generiskt budskap du säger till alla du möter?

Ja det är klart att du anpassar dig annars hade mötet blitt väldigt konstigt…

Det är detta vi måste ha i baktanken när vi jobbar med LinkedIn allt vi gör här är med en annan person och vi måste skräddarsy våran kommunikation till denna personen.

När vi gör detta så kommer responsen bli mycket bättre och vi bygger långsiktiga relationer som gör att vi kan utveckla ett mer kvalitativt affärs-nätverk med hjälp av LinkedIn och vi utnyttjar plattformen optimalt.

Så nyckelordet här är – Personligt nätverk.

Stegen du måste ha på plats för att lyckas med LinkedIn:

fyra-pelare-till-framgang-pa-linkedin

1: Ditt fokus

Innan vi kan börja skapa resultat med LinkedIn så måste vi ha en strategi, så här är det viktigt att du tar ett steg tillbaka och tänker vad är ditt mål med LinkedIn?

När du har ett klart mål och fokus så blir det enklare att jobba långsiktigt med LinkedIn för då vet du faktiskt vad du ska uppnå och vad du ska sikta efter.

 

2: Optimera din personliga profil

Allt du gör på LinkedIn om du vill utnyttja det optimalt går tillbaka till din personliga profil så här är det viktigt att bygga en bra profil som attraherar och skapar det riktiga intresset.

Vad du än gör på LinkedIn så kommer alla vilja se på din personliga profil för att se om du är en intressant och pålitlig person.

 

3: Hitta de rätta personerna

När vi har en optimerad personlig profil på plats och ett klart fokus på vem vi måste ha i vårt nätverk för att nå våra mål så kan vi använda Linkedins sökfunktioner som är unika i jämförelse med andra sociala medier och låter dig hitta fram till nästan vem som helst om du använder vissa kriterier.
 

4: Knyt kontakt och bygg nätverk

Efter att vi hittat de vi behöver ha i vårt nätverk så ska vi såklart knyta kontakt och bjuda in dom i vårat nätverk och nyckeln här är – personliga invitationer vi ska alltså skräddarsy våran inbjudan så att det passar till personen och ger dom en anledning att gå med i vårat nätverk.

Sen är det såklart lika viktigt att hålla oss framför vårt nätverk konstant så att du alltid kommer vara synlig och vidare utveckla dina nätverks relationer.

Där har du de fyrat stegen du måste ha på plats för att kunna utnyttja LinkedIn och bygga ett kvalitativt-nätverk som kommer vara din säkerhet framöver i dessa tider och så att du kan nå ut till nya professionella möjligheter, vi håller en gratis webinarie kurs då vi går på djupet i dessa stegen så du kan implementera det hos dig enkelt.

LOGO LinkedKurs5

Vill du lära dig EXAKT hur du ska använda LinkedIn strategiskt för att nå dina professionella MÅL?

LinkedIn är idag den viktigaste plattformen för professionella och det finns MÅNGA möjligheter här!

Men…

Många professionella förstår fortfarande inte hur de ska använda plattformen strategiskt.

Därför har jag satt ihop ett helt nytt webinarie för att visa dig vägen till din LinkedIn framgång.

Vill du ha en gratis plats på detta?

>> Du kan registrera dig genom att klicka vidare här.

Ta gärna även kontakt med mig om du vill lära dig mer om LinkedIn! ?

Du hittar mig på  Christoffer Bertilsson på LinkedIn!

Passa även på att lägga till mig i ditt nätverk, om jag inte redan är där.

Jag ser fram emot att hjälpa dig vidare med LinkedIn!