3 Saker du ALDRIG borde lägga ut på LinkedIn! - LinkedKurs

3 Saker du ALDRIG borde lägga ut på LinkedIn!

fel upladdningar på linkedin

 

LinkedIn är en av de största sociala media plattformarna för professionella och det växer med 900 nya profiler dagligen i Sverige! Så det är det största professionella nätverket du kan komma åt digitalt, men fortfarande så är det många på denna plattform som inte förstår hur man ska använda den ordentligt och vad man faktiskt ska lägga ut.

Vi ska i denna artikel gå igenom dom tre vanligaste tabbarna personer gör på LinkedIn som kostar dom deras trovärdighet inför sitt nätverk så att du slipper göra detta och kan fortsätta använda LinkedIn riktigt för att skapa ett professionellt intryck.

 

linkedin-humor
1 – Komiska bilder

Roliga bilder kan kanske ses som ett enkelt sätt att få likes eller engagemang på, men detta passar egentligen inte in i en professionell kontext.. Vi kan såklart ha det kul och skämta till det men när vi är ute och letar efter nyttigt innehåll om våran bransch eller en ny produkt vi undersöker professionellt (som är det största användarområdena för LinkedIn) så hjälper detta oss inte så mycket på vägen..

Så håll dig undan komiska bilder om du vill ses som en tankeledare innanför ditt fält, detta kommer i 9 av 10 fall skada ditt rykte inför ditt nätverk.

 

mat-bild

 

2 – Bilder på mat

Denna är inte like populär men jag ser att det händer ändå så tar med denna så du slipper göra samma misstag.. Bilder på vad du äter eller liknande hör inte hemma i en professionell kontext tyvärr, detta kan vi lägga ut på Instagram eller Facebook där vi kan vara mer personliga och visa fram till exempel vad vi äter.

Så bilder på mat här inte hemma på LinkedIn!

 

linkedin-spam

 

3 – Sälj meddelanden

Denna är inte så solklar för många och jag tror att det är viktigt att vi tar denna diskussion nu – vi ska aldrig skicka eller lägga ut säljmeddelanden på LinkedIn. Det är ingen som gillar det och det blir sett på som SPAM av många..

Så håll dig undan att skriva om nya produkter rabatter eller vad du nu skulle vilja sälja direkt på LinkedIn, vi bygger relationer här så allt vi lägger ut ska vara nyttigt och lärande innehåll och sen när vi väl har byggt en stark relation så kan vi boka in ett möte med en intressant person och då kanske om det passar in så kan vi börja prata om vårt företag och produkt.

Hoppas att dessa tre tipsena hjälper dig att hålla dig undan ifrån att skämma ut dig inför ditt digitala affärsnätverk, och detta är egentligen bara början på vad du kan göra med LinkedIn.

Vill du lära dig mer om LinkedIn och vad du faktiskt ska göra på plattformen för att bemästra den? Börja först med att bygga en bra personlig profil som skapar det rätta intrycket, du kan ladda ner våran checklista som hjälper dig med just detta här under:

LOGO LinkedKurs5

Vill du lära dig EXAKT hur du ska använda LinkedIn strategiskt för att nå dina professionella MÅL?

LinkedIn är idag den viktigaste plattformen för professionella och det finns MÅNGA möjligheter här!

Men…

Många professionella förstår fortfarande inte hur de ska använda plattformen strategiskt.

Därför har jag satt ihop ett helt nytt webinarie för att visa dig vägen till din LinkedIn framgång.

Vill du ha en gratis plats på detta?

>> Du kan registrera dig genom att klicka vidare här.

Ta gärna även kontakt med mig om du vill lära dig mer om LinkedIn! ?

Du hittar mig på  Christoffer Bertilsson på LinkedIn!

Passa även på att lägga till mig i ditt nätverk, om jag inte redan är där.

Jag ser fram emot att hjälpa dig vidare med LinkedIn!